Pilsētas slimnīcas kompleksa rekonstrukcija un jaunā ēka Ventspilī

Ventspils slimnīcas jaunās ēkas risinājums atspoguļo projekta autoru vēlēšanos veidot vidi, kas rada pozitīvas emocijas un palīdz cilvēkiem atveseļoties un lai uzturēšanās slimnīcā saistītos ne tikai ar ārstēšanos medicīnas personāla uzraudzībā, bet arī pozitīvu noskaņojumu un mājas atmosfēru. Jūras tuvums, priežu mežs, vēsturiskās Vasarnīcu ielas apbūves mērogs un apbūves tradīcijas mūs virzīja uz domu, ka jaunā četru stāvu ēka varētu būt kā liela stiklota veranda. Fasādes dalījums, liela jumta pārkare, koka apdares klātbūtne ēkas fasādē un iekštelpās, nelielais konferenču zāles un kafejnīca apjoms četrstāvu ēkas priekšā pie Vasarnīcu ielas ir elementi, ar kuriem esam strādājuši un mēģinājām panākt, ka ēka dabīgi iekļaujas un ir daļa no šīs vietas formas un vēstures.Ēkas ārējais veidols un iekšējais dizains ir cieši saistīti un viens otru papildina.
Autors - Arhitektūras birojs Forma, SIA, Arhitekti: I. Kārkliņa, B.Lasmane, piedaloties J. Križanovskis, E. Frankēvica, B. Viškere, V.Orlova, E. Melzoba, M. Ābele, Māris Kārkliņš (teritorijas labiekārtojums).
Pasūtītājs – VAS Ventspils slimnīca, Būvnieks – Ventcebs, SIA, Projekts/realizācija – 2003/2007
Kopējā platība – 4500 m2